So you think you can WORK

Uitstromen uit een uitkering was nog nooit zo leuk!

Jij werkt bij een overheidsinstelling. Jouw klanten maken gebruik van een sociale dienst uitkering. Heb jij echt inzicht wie jouw klanten zijn? Hoe zorg je ervoor dat je deze klanten op een positieve manier activeert? So You Think You Can Work laat jouw klanten weer participeren in onze maatschappij.

Waarom So You Think You Can Work

Dit concept is ingegeven door mijn persoonlijke ervaring. Er is een periode geweest, dat ook ik een beroep moest doen op een bijstandsuitkering. Ik weet dus als geen ander wat het effect is, als anderen met een vooroordeel naar je kijken. Vaak wil de uitkeringsgerechtigde niets anders dan weer werken, echter externe factoren belemmeren dit. Wat zou er gebeuren als we deze mensen nu eens op een andere manier aandacht geven?

Hoe werkt het?

De kracht van het concept is dat uitkeringsgerechtigden instappen op basis van vrije keuze. En die vrije keuze brengt een eigen verantwoordelijkheid met zich mee. We laten ze instromen met een auditie. Daarna gaan we op zoek naar lokale ondernemers die vanuit hun hart en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een bijdrage willen leveren. Samen zorgen we ervoor dat de deelnemers zich weer gezien en gehoord voelen. Immers: alles wat je aandacht geeft dat groeit!

Wat levert het op?

Zie het als een aanvulling op je huidige dienstverlening. Het vertrekpunt is een samenwerking tussen consulent en klant op basis van gelijkwaardigheid. Je klanten krijgen meer zelfvertrouwen en nemen weer verantwoording voor hun eigen stappen naar een nieuwe toekomst. Met als resultaat: samen duurzame uitstroom realiseren.

Bezoek website

E-zine | Anders denken, Samen doen

Inspiratie, tips & trics over (telefonische) verbindingskracht

Interesses en voorkeuren