Rob Mes

Rob Mes en Claudia Bouwens

31 oktober 2019

Rob, wat wilde je vroeger als kind worden?

Rechercheur bij de Politie. Omdat mijn ogen te slecht waren, werd ik daarvoor afgekeurd. Uiteindelijk is het de Belastingdienst geworden, onderdeel van het Ministerie van Financiën.

Nu ben je verbinder van vraag & aanbod op de arbeidsmarkt. Daarnaast ben je ook influencer bij GrowLarge. Wat is jouw why?

Omdat ik 46 jaar ‘genomen’ heb, probeer ik nu heel veel jaren te ‘geven’ Dat doe ik nu al bijna 6,5, jaar als verbinder van vraag & aanbod op de arbeidsmarkt en dat doe ik onvoorwaardelijk en gratis.

Die keuze om gratis te werken voor baan- en opdrachtzoekenden betekent dat alle kosten zoals apparatuur, abonnementen, elektra en noem maar op voor mijn rekening komen. Tja, dat ga ik dus niet langer volhouden als gepensioneerde.

Door mij aan te sluiten bij GrowLarge (een marketeer) en af een toe als influencer betaald een product of een dienst te promoten in mijn netwerk kan ik een potje maken. Uit dit potje betaal ik de genoemde maandelijkse kosten en bouw ik een reserve op voor als mijn apparatuur het begeeft. Deze diensten zijn dus niet als verdienmodel maar voor het bestrijden van mijn onkosten zodat ik gratis kan blijven werken voor de doelgroep baan- en opdrachtzoekenden.

Wat is de hashtag #demusketiers?

Ik heb deze hashtag gemaakt en daar kunnen connecties en volgers zich bij aansluiten. Je kent vast het credo van De Musketiers; één voor allen en allen voor één. Dat is precies wat #demusketiers doen. Ze liken of delen elke presentatie, promo of oproep van een baan- of opdrachtzoekende met deze hashtag met hun eigen netwerk.

Daardoor krijgt die boodschap een heel groot bereik en dat vergroot de kans van slagen aanzienlijk.

Welke kansen schenk jij de doelgroep en welke uitdagingen ervaren ze?

Ik bied ze de gelegenheid zichzelf te presenteren in mijn netwerk. Op dit moment bestaat mijn LinkedIn netwerk uit  102.000+ connecties en volgers. Hiermee draait de zoekende de rollen om. Niet reageren op een vacature, maar aangeven wie je bent, wat je zoekt, waar je dat zoekt en ook belangrijk: wat jij een werk- of opdrachtgever te bieden hebt.

De uitdaging voor de zoekers is dat ze uit hun comfortzone moet komen en zichzelf presenteren voor enorm veel personen. Dat vinden toch heel wat mensen een dingetje.

Waar komt jouw bevlogenheid en passie vandaan?

Je moet wat doen na je pensioen. Althans dat is wat je hoort zodra je het besluit hebt genomen met pensioen te gaan. “Heb je wel hobby’s? Kijk uit voor het ‘zwarte gat’. Ga vooral niet achter de geraniums zitten.” Een ieder kent deze onzin wel. Maar stilstand is inderdaad achteruitgang.

Na mijn pensioen bedacht ik dat ik mijn netwerk (toen 2000 connecties) mogelijk kon inzetten om anderen te helpen. Het is dus gewoon een uit de hand gelopen, zelf gecreëerde hobby.

Hoe leerde je Claudia kennen?

Een aantal jaren geleden heb ik via een plaatsgenoot Claudia leren kennen. Hij vroeg mij of ik hem wilde vergezellen naar “De ECHTE Ontmoeting” bij Hotel Augustus in Dordrecht om een presentatie van Claudia bij te wonen en of ik dan wat over mijn werk als verbinder kon vertellen. Sinds die tijd werken Claudia en ik van tijd tot tijd online samen. Offline samenwerken pakken we op in 2020.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Dat vind ik zo’n flauwekul; een modeverschijnsel waar ik niet aan mee doe. Ik wil gezond en zo lang mogelijk actief blijven. Genieten van mijn gezin en onze kleinkinderen.

Heb je nog gouden tips?

Klopt het dat we je nu ook persoonlijk kunnen ontmoeten?

Zeker! Sinds kort organiseer ik geen flashmob maar een flashRob. Dit staat voor een ontmoeting in je eigen regio. De locatie is telkens een treinstation van NS en ik doe mijn best om iedere keer ook een regionale gast uit te nodigen. Deze ontmoetingen staan natuurlijk ook weer in het teken om de gekomen baan- en opdrachtzoekenden aan een baan of opdracht te helpen.

Interesse? Volg #flashRob op LinkedIn en je leest alle informatie zoals waar ik wanneer aanwezig ben.

Trouwens ook interessant om in je agenda te reserveren: 25 juni 2020 Expo Houten

Op die dag organiseer ik in samenwerking met Rob van Waardenburg (Uit Holland) én Claudia Bouwens “De ECHTE Ontmoeting”. Een event + beurs met als thema: Verbinden op de Arbeidsmarkt. Dit event vindt plaats in Expo in Houten en biedt plaats aan 1000 bezoekers en 80/100 stands. Meer weten? Stuur dan een e-mail naar contact@deechteontmoeting.com

Ik adviseer elke baan- of opdrachtzoekende én recruiters en werkgevers zich hiervoor aan te melden!

Meer weten over Rob Mes?

E-zine | Anders denken, Samen doen

Inspiratie, tips & trics over (telefonische) verbindingskracht

Interesses en voorkeuren