De ArbeidsBELmiddelaar

Solliciteren vandaag de dag? Poeh hé, daar word je niet vrolijk van. Tijd voor een andere aanpak!

Solliciteren is een lastig verhaal. In onze huidige arbeidsmarkt laten we de ander beslissen of we wel of niet geschikt zijn voor de functie. We schrijven -net als nog 150 kandidaten- een brief, stoppen ons cv erbij en ontvangen keer op keer een afwijzing. Funest voor je zelfvertrouwen en positieve instelling. Tijd voor een tegengeluid!

Waarom De ArbeidsBELmiddelaar?

Een concept geboren uit eigen ervaring. Ik heb zelf (meermaals) aanspraak moeten maken op een uitkering. Dat doe je niet uit vrije wil. Ik weet dus als geen ander hoe het is om langs de kant te staan. Een vicieuze cirkel van vacatures zoeken, brieven schrijven en afwijzingen ontvangen. Te jong, te oud, overgekwalificeerd, te weinig ervaring, iemand anders sluit beter aan. Ach, je kent het vast wel. Het valt niet mee om in deze draaikolk je hoofd boven water te houden. Het is mijn overtuiging dat we in onze maatschappij ergens de menselijke maat verloren zijn. Dat is voor mij de reden om NIET vanuit de vraag of vacature te werken.

Hoe werkt het?

Als wij samen aan de slag gaan, ben jij het vertrekpunt van onze zoektocht. Ik ondersteun en begeleid je daarbij. Samen brengen we bedrijven in kaart, waar jij graag een kijkje achter de voordeur wilt nemen. En dat is precies wat we dan gaan doen. Een vakinhoudelijk gesprek op basis van gelijkwaardigheid. Je gaat eerst luisteren. Past de bedrijfscultuur bij je? Komen de normen en waarden overeen met die van jou? Pas na zo’n kennismaking besluit je of die organisatie jouw skills wel waardig is. En zó pak je de regie terug als werkzoeker.

Wat levert het op?

Een baangarantie krijg je niet van me, ook al is het slagingspercentage bij mijn samenwerkingen behoorlijk hoog (78 %). Wat ik je wel garandeer is nieuwe energie en andere inzichten. Je zit weer vol inspiratie en je zelfvertrouwen stijgt omdat je zelf de regie neemt in jouw zoektocht. Ik laat je graag ontdekken dat koud bellen warme contacten oplevert.

 

Bezoek website

E-zine | Anders denken, Samen doen

Inspiratie, tips & trics over (telefonische) verbindingskracht